|
||
| Biliyorum; Şehitler, oturdukları cennet tahtından Rabbine gülümser ve “ah bir canım daha olsa da onu da Allah yoluna verebilseydim.” dermiş. Biz de biliyor ve inanıyoruz ki, dağları oyup zindan etseler şehitler kervanı sürüp gitse de bu sevdanın önüne geçilmez. Ve bedeli asırlarca ödenmiş bu toprakların aynı ölçüde bedeli alınmadan verilmesi mümkün değildir. Çünkü biz bu kutsal toprakları kan ile tapulamışız. Öyleyse buyurun tapunun değerini ödeyin önce… Varsa yüreğiniz… Kan damlıyor yüreğimden ve tüm memleket sevdalısı yüreklerden… Ağlıyorum aşikarene, senelerdir köz üstünde dolana dolana içime akıttığım gözyaşlarımı hiç utanmadan ve saklamadan akıtıyorum Bor yollarından, Kayseri’ye… Oradan uzanıyor feryadım İstanbul’a, Aydın’a, dönüyor Bozok Yaylasında bir daha hıçkırıklara boğuluyorum. Ve ellerim semaya açık “Yetiş Ya Rabbi” diyorum. “Yetiş ey Allah’ım, bu millet ki 24 Haçlı seferini savmış, dünyanın dört bucağına adını taşımış, yedi düvelin senin adını yok etmek için saldırdığı Anadolu’da Bedrin aslanları gibi bir daha kükremişlerdi… Biz kimleri feda etmemiştik ki bu topraklar için? Camide 7 bıçak yarası alan Şaban Bozkurt’un akan kanı Türkiye haritasını çizmiş; Mustafa, Ömer, Ercüment, Ramazan Turhan, Süleyman Özmen, Dursun Önkuzu bu topraklar için düşmüştü nice kahpe kurşunlarla… Şahadetinden 153 gün sonra mezarı açılan Mustafa Yardımcı’nın hala kan damlayacaktı ıpıl ıpıl kurşun yediği yerlerden… Ve 153 gün sonra hala gülümseyerek ağlayanları utandıracaktı mezarının başında… İdama giden Halil Esendağ ve Selçuk Duracık cellada gülümseyecek, helallik dileyecek ve idam edilir edilmez cesetleri Kıble’ye dönecekti… Fikri Arıkan idamının bir hafta ertelenmesi üzerine annesi ve babasına mektup yazacak ve “Anneciğim, babacığım; çok mutluyum. İdamım bir hafta tehir edildi. Ama sanmayın ki korktuğumdan… Yeni bir Kuran hatmine başlamıştım. O yarım kalacaktı. Şimdi ise bir haftam var. Allah’ın izniyle bu hatmimi de bitireceğim.” diyecekti… Biz de sizler adına and içip söz veriyoruz: İslam’ın son karakolu, ebedi Türk yurdu, bu mukaddes topraklar; sizlerin ebedi istirahatgahı olacak ve bizler sizlerin emanetini gerekirse sizin koruduğunuz gibi koruyacağız… Bizlere hakkınızı helal ediniz… Rahat uyuyun ey şehitlerimiz!... Gazi KARABULUT Niğde TÜRK ocakları başkanı |
||