|
||
| Selamünaleyküm Saygıdeğer kendini Türk hisseden dostlarım, sizlere bir iki misal vermek istiyorum, hatalarımız olursa bağışlayın. Geçmiş zamanlarda gencin biri 20 yıl ilim görmüş ve gerçekten çok başarı ile ilmini tamamlamış ve hocasına müsade buyurursanız öğrendiklerimi insanlara anlatayım ve insanları aydınlatayım demiş, hocası oğlum bilgin çok iyi ama 2 yılda siyaset ilmi alda ondan sonra halkın içine çık demiş, bizim genç arkadaş ben bu bilgi ile siyaset ilmine ihtiyaç duymam demiş ve yola koyulmuş, yolu bir kasabaya düşmüş ve günlerden Cuma imiş sakalı göbeğine inmiş kıdemli bir hoca efendi hutbe veriyormuş, bazı konuları yanlış yorumluyormuş, bizim bilgili genç hemen atılmış ve ey cemaat bu hoca size bazı yorumları yanlış aktarıyor, diye bağırmış tabiki cemaat sesin geldiği yere bakmış ve sen bizim 60 yıllık hocamıza nasıl iftira atarsın diye ele alırlar ve bunu öldü diye bir kenara atmışlar. Saatlar sonra kendine gelen genç şöyle bir düşünmüş ve 2 yıl Siyaset ilmi almaya karar vermiş ve 2 yıl siyaset ilmi aldıktan sonra yine ayni kasabaya uğrar ve ayni hoca yine yanlış anlatıyor, bizim siyaset ilmi alan genç kalkar ve cemaata ey cemaat sizin bu hoca varya emsali olmayan bir insan bunun sakalından evinde bir tel bulunduranın yedi sülalesi cehennem görmez demiş ve cemaat hocaya saldırmış eşime dostuma komşumada veririm diyerek sakalını top top yolmaya başlamışlar ve hocanın sakalı kalmamış ve hoca bayılmış ve cemaat dağılmış bizim genç hocanın yanına gelerek hocam geçmiş olsun beni tanıdınmı demiş, hoca hayır deyince iki yıl önce linç edilmek istenen gencim demiş, bilmedigin şeyleri doğru diye anlatma bu sana bir ders olsun demiş, siyaset ilminin faydasını görmüş. Diger bir konu siyasette iktidar olmak ve iktidarda kalmak için gündemi devamlı elinde tutmalısın yoksa iktidarı kaybedersin diyorlar. Günümüzdeki gündenleri bir kıyaslayın ve neler olduğuna siz karar verin ve yorumunu siz yapın. Daha fazla başınızı ağrıtmadan Allahın selamı ve bereketi üzerinize olsun. Allaha emanet olun |
||
|
||
| selamünAleyküm: sayın M.ALPERENOĞLU Gardaşım ağzına yüreğine gönlüne eline sağlık, bu insanı düşünmeye itecek satırları yazan ellerinden öpüyorum benden kücüksende , Gardaşım sevğili gönüldaşım keşke şimdi başımızdaki siyaset yapıyorum diyen balğat sakini, muhterem büyüğümüzde biraz siyaset ilmi yapmış olsaydı buğünleri yaşamaz olmazdık, diye düşünüyorum. yinede ALLAH'IM Sonumuzu iyi etsin. selam sevği dua ile Allah'a emanet olun... |
||