Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Erciyes Türk Dünyası Kurultayı (Arşiv Ana sayfa) => Türkiye Gündemi

Konu: KAYSERİ AÇILIMA HAYIR DEDİ

Sayfa: [ 1 ]

BAŞKAN 20.08.2009 14:59:21
AÇILIM REFERANDUMU
Türk Milli Güçler Birliği’nin Kürt açılımı için 16 Ağustos Pazar günü başlattığı Tek Millet, Tek Dil, Tek Vatan ve Tek Devlet kampanyasında 30 bin imza toplanırken, birlik ayrıca bir referandum yaptı. 3.5 saat süren referandumda 1651 kişi oy kullandı.
AKP hükümetinin ısrar ettiği Kürt açılımı konusunda nihayet vatandaş da fikrini beyan etti. Kayserililer düşüncelerini mini referandum ile ortaya koydular. Kayserililer Kürt açılımına hayır dediler. Milli Güçler Birliği tarafından 16 Ağustos pazar günü başlattıkları Tek Millet, Tek Dil, Tek Vatan ve Tek Devlet kampanyasına 5 gün içinde 30 bin imza toplanırken kampanyanın bittiği gün birde referandum yapıldı. 3.5 saat süren Kürt açılımına Evet mi? Hayır mı? Referandumu için 1651 Kayserili sandık başına gitti. 1591 vatandaş Kürt açılımına hayır derken 24 vatandaş ise evet dedi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, 5 günde topladıkları 30 bin imzayı TBMM’ye göndereceklerini söyledi. Öztürk ülkeyi bölme anlamına gelen Kürt açılımını vatandaşa sormayan hükümetin işini birliğin yaptığını söyleyerek şöyle devam etti, "Görülmüştür ki Kayseri’de Kürt açılımı istenmiyor. Türk Milletinin birliği ya da ayrışması noktasında atılan adımların kamuoyu tarafından nasıl algılandığını tespit etmek amacıyla bir imza kampanyası, bir de mini referandum yaptık. Milletin içerisine nifak sokmak isteyenleri Allah bildiği gibi yapsın. Daha önce Kürt açılımı dediler, baktılar ki olmuyor demokratik açılım dediler. Bugün ülkemizde 30 bin kişinin katilinin bile her türlü demokratik hakkı var. Demokratik açılım yapacaksınız, 2 milyon memurun konuşma hakkı yok. Bugünlerde toplu görüşmeler yapılıyor. Eğer iktidarda samimi iseniz bu insanlara konuşma hakkı verin. Bu açılım bölücülük açılımdır. Yaklaşık 30 bin kişi imzasıyla bize destek vererek, bu açılıma karşıyız” dedi.

Sayfa: [ 1 ]