|
||
| Sen saldın gönlüme, sen bu sevdayı, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. Bu sevda yüzünden koca dünyayı, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Düzen verip sazımdaki tellere, Köyümden başladım düştüm yollara, Yoldaş oldum rüzgârlara, yellere, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Çıkışım o çıkış, bir laf var hani; Araki bulasın, vay beni beni. Kaza kaza, köy köy aziz vatanı, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. _____________________________________________________________ Zaman zaman küfür kesti yolumu, Ensemde hissttim bazen ölümü, Yine de yılmadım, Anadolu'mu, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Edirne'den, Kars'a, İzmir'dan Van'a, Hudutlar dar geldi senin sevdana, Avrupa'nın yolu göründü bana, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Bulgar'dan girerek Yugoslav üstü, Ayağım nihayet Nemçe'ye bastı, Bağrıma tarihten bir rüzgâr esti, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Nemçe'de mazinin içine düştüm, Tam Üçyüz senelik yarayı deştim, Viyana'da Tuna ile dertleştim, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ O dert ile Almanya'ya ulaştım, Almanya'yı karış karış dolaştım, Orada dar geldi dışarı taştım, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ İngiltere'ye de bu sevda saldı, Hollanda, Belçika su yolum oldu, Ne Fransa, ne de İsviçre kaldı, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Avrupa bitince yöre değişti, Bulunduğum yarım küre değişti, Yollarım apayrı kıta'ya düştü, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Avustralya'da Melburne, Sidney, O uykusuz geçen geceler hey...Hey, Senin çilen bile ne güzel şey, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Avustralya'dan dönerken geri, Malazya, Singapur denilen yeri, Hongkong'u Taylant'ı, Filipinleri, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Uzakdoğu nerde, Kanada nerde! Haa sahi oraya uğradım birde, Toronto, Montreal adlı sehirde, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Oradan da Amerika var dedim, Neğyork'ada bir seyahet eyledim. Her nereye gitsem seni söyledim. Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Daha henüz Afrika'ya varmadım, Antartika birde Ay'a varmadım. Daha başka ben nereye varmadım? Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Dayanmadı yollar senin hastana, Bir bir saysam sığdıramam destana, Bu dünyayı çevirerek bostana, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar. ____________________________________________________________ Ara Ârif, dağda taşta iz ara, Sevdan beni götürecek mezara, Yol bitmedi, ömrüm bitmek üzere, Dolandım peşinden Ülkü adlı yar |
||