Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Erciyes Türk Dünyası Kurultayı (Arşiv Ana sayfa) => Kurultayı'nın Serbest Kürsüsü

Konu: YÖKTEN TARIHI KARAR

Sayfa: [ 1 ]

22.07.2009 13:00:53
YÖK'ten TARİHİ KARAR
YÖK katsıyıyı kaldırdı. YÖK, İmam Hatip Lisesi ve tüm meslek liselerinin önünü açtı.

Yeni YÖK Başkanının gelir gelmez böyle bir karara imza atması bayağı düşündürücü. Burada hedef ve amaç nedir bayağı tartışılacağa benziyor...

ilker 22.07.2009 14:04:38
bir meslek liseli olarak bu kararın yerinde ve sevindirici bi karar olduğunu biliyorum ama cidden düşündürücü bir karar

23.07.2009 08:27:46
İmam Hatip Liselerinde okuyanların amacı İmam olmak.
Herkes tututurmus İmam hatip liselerinin hakkı yeniyor diye...
Neymis efendim Doktor Avukat olamıyorlarmıs.
Bıraksın herkes magduru oynamayı, ortada magdur yok.
Avukat, doktor olmak isteyenler belli Liselerde eğitim görebilir ve istedikleri Üniversitelerde okuyabilir.
Kimse bunu engellemiyor. Nediye illa İmam Hatip lisesi Ney
Asıl amac, din kökenlilerin zaman icinde devletin tüm kadrolarını ele geçirip istediklerini yapabilmek ve bu cok Tehlikeli olacak
ülkemiz adina!

bozkurt58 23.07.2009 14:44:50
milliyetçi hareketin ve ülkücülerin düşünce dünyasını oluşturan kaynak İslamiyetten kökünü alan Türk milliyetçiliğidir.Ülkücülerin Başbuğu da bu konuda fikirlerini üstüne basa basa beyan  etmiştir.Onun için ülkücü hareket adına konuşan kişilerin söyleyeceği kelimeleri beyin süzgecinden geçirip öyle konuşması lazımdır.Ülkücü hareket hiç bir zaman din kökenli kişilerden rahatsızlık duymamıştır çünkü hareketin kendisi din kökenlidir ve ALLAH rızası için 5000 şehit vermiştir.Ülkücü hareketin rahatsızlık duyduğu tek kitle vatanın milletin birliğine ve bütünlüğüne  yan gözle bakan ve kutsal inançları perde yapıp milletin kuyusunu kazmaya çalışanlardır.Bunun dışında bir düşünce arayan arkadaşlar varsa ülkücü hareketin içinde bulunup davaya zarar vermesinler.Benim sözlerimi anlayan anladı anlamayanlar Başbuğ ile Nihal Atsız'ın neden arasının bozuk olduğunu araştırsınlar.

BENİM DAVAM AÇIK ALLAH DAVASI
GEÇEN GEÇSİN BEN VAZGEÇMEM DAVAMDAN

23.07.2009 15:27:58
Soydasim unutmaki bende Ülkücüyüm.
ve dinimizle ilgili hic bir zaman kötü birsey sölemisimdir sölememde kimseyede söletirmem merak etme.
davama ve Milliyetcilige gelince...
bana onu bunu yazarak örnek vererek davami bana anlatma
bellirli kurumlarda yer almis ocaklarda yetismis biri olarak EKSIGIMDE OLSA davami gayet iyi bilirim.

oraya yazmis oldugum yaziiya kafayi takdiysan acik acik rahatsiz oldugunu farkli bir dilde anlatmaya calis.
tamammi güzel kardesim.

DIN ÜZERINDEN SIYASET YAPILMAZ
bunu sölerken bana gene kizarsin tahmin ediyorum ama
DINIMIZ AYRI YAPDIGIMIZ SIYASET AYRI
bunlarin ikisi karisinca ortaya AKP hükümetin yaptiklari cikiyor.
insALLAH ne demek istedigimi anlatabilmisimdir.

esen kal Soydasim.

T.T.K

ALİ KAYA 24.07.2009 06:12:56
Yüksek Öğretim Kurumu'nun katsayı uygulamasını kaldırması büyük hatadır.Meslek Liselerinin açılmasının amacı iş alanında ara eleman yetiştirmektir.Üniversite'ye öğrenci hazırlamak değildir.Üniversite'ye öğrenciyi Genel Liseler
( Fen Liseleri,Sosyal Bilimler Liseleri,Anadolu Liseleri,Düz Liseler ) yetiştirir.Şu uygulamanın yapılması daha uygun olurdu.Meslek Lisesi öğrencisi kendi alanında tercih yaparsa ona göre katsayı uygulaması yapılabilirdi.Örneğin Meslek Lisenin elektrik bölümünden mezun olan Elektrik Mühendisliğini tercih edebilir.İmam-Hatip Lisesinde mezun olanda eskisi gibi İlahiyat Fakültesi'ni tercih etmelidir.
Şimdi meslek lisesi öğrencileride üniversiteye hazırlanacağı için meslek lisesi amacının dışına çıkacaktır.
Unutmayalım ki İmam-Hatip liselerinin açılmasının amacı "imam ve müezzin" ihtiyacını karşılamak için açılmıştır.Üniversiteye öğrenci hazırlamak için değildir.Dünyadaki gelişmiş ülkeler meslek okullarına yatırım yaparken biz meslek okullarının amacını saptırıyoruz.Herkesin üniversite mezunu olması gerekmiyor.
İş alanında ara elemana ( kalifiyeli elemana ) büyük ihtiyaç vardır.Bunun karşılanması gerekiyor.

Sayfa: [ 1 ]