Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Erciyes Türk Dünyası Kurultayı (Arşiv Ana sayfa) => Kurultayı'nın Serbest Kürsüsü

Konu: KRİZ GELMİŞ NEYİME

Sayfa: [ 1 ]

MUSTAFA ALPERENOĞLU 02.12.2008 06:19:52
                Evet Saygıdeğer Gönüldaşlarım,Önce Allahın Selamı Üzerinize olsun diyerek sözlerime başlamak istiyorum,  Dünyayı Kriz denen illet kasıp kavuruyor, ama bize kesinlikle dokunmuyor,yanımızdan yönümüzden teğet geçiyor diyorlar,tabiki bunada kafasını kuma gömmüş veya üzerine ölü toprağı atılmış vatandaşım kayıtsız inanıyor. ama gelgörki görünen o durki gerçekler öyle demiyor.
                Yurdun çeşitli yerlerinde kapanan Fabrikalar ve atölyeler kapılarına kilit vurup,işçilerini  çıkarıyor,urdumuzun devleri üretime ara veriyor ama bizde hala Ülkenin en tepesinde bulunan ve bu sorunları çözmesi gerekenler bize kriz dokunmaz diyorlar bu zihniyere aklım ermiyor, Vatandaşın göünün içine bakarak söylüyorlar ve vatandaşımız yaşadığı sıkıntıya rağmen inanıyor veya inanmış görünüyor bakalım gelecek neleri getirecek hep birlikte göreceğiz.
                 Yalınız ben şunu idda ediyorumki üretim yapmadan kalkınan bir ülke görülmemiş ve görülmeyecekte, kardeşim bizler 100 yıla yakındır hala Laiklik Başörtüsü ve benzeri olaylarla uğraşa duralım, akla hayale gelmeyen ülkeler her türlü üretim yaparak Dünya pazarında payını alıyor bizler hala montaj sanayi ile uğraşıyoruz.
                 Evet 1930 lu yıllrada Teyyare yani uçak yapan bir Türkiye ve 1960 lı Yıllarda Otomobili üreten bir Türkiye 2008 li yıllarda hala başka devletlerin markalarını montaj yapıyoruz, kardeşim bizde her dalda kalifiye elman var ama ya önleri kesiliyor veya teşfik edilmiyor, bu yüzden montajla oyalanıp duruyoruz. Bir düşünün Osmanlı Devletinin Yükselme döneminde İstanbulun fethinde kullanılan top macar usta tarafından yapılıyor veya buna benzer bilim ve teknik konularda, nerede iyi bir usta varsa Osmanlı parayı verip o zatı çalıştırıyor ve icatlarından faydalanıyor idi, Şimdi aynı durumları ABD-İngiltere-Fransa-Almanya ve benzeri ülkeler yapıyor ve  Dünyanın ipini elinde tutuyor ve istediği gibi yön veriyorlar, bizlerde kendine güvenini kabetmiş bir millet olarak,bahse konu devletlerin talimatı ile hareket ediyoruz.
                    Bende diyorumki Ey Türk Milleti Uyan Titre ve kendine gel,kendine güven sende Hem cesaret,hem ilim hem kalifiye elamanın var.sadece bu Ülkeye gereken değeri ve yönetitimi gösterecek yöneticilere ihtiyacımız var. Bunun için silkinip kendimize gelip gerçekleri görmemiz gerekiyor. Haydi Titre ve Kendine gel gerisi gelir diyorum.
                    Allahın selamı üzerinize olsun hoşça kalın ve Allaha emanet olun.

BAŞKAN 04.12.2008 10:38:04
A.S. Allah krizden de kerizden de bu milleti korusun...

Sayfa: [ 1 ]