Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Erciyes Türk Dünyası Kurultayı (Arşiv Ana sayfa) => Türkiye Gündemi

Konu: Anketörü yanlış olan anketin sonucu da yanlış olur…

Sayfa: [ 1 ]

erciyes 09.09.2008 03:44:26
Geçtiğimiz günlerde bir anket yayınlandı.
Bu anket Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erivan ziyareti ile ilgili bir anketti.
 Anketin girişinde şöyle bir açıklama yer alıyor.
 “Bu araştırmanın temel amacı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 6 Eylül 2008 tarihinde gerçekleştirdiği Ermenistan ziyaretinin yankısını ölçmektir.
Araştırmanın alan uygulaması; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Zonguldak ve Kırıkkale’yi içeren 30 ilde, 7 Eylül 2008 tarihinde, toplam 1019 kişi ile cinsiyet, yaş, il ve illerdeki merkez ilçe/ilçeler, taşra ilçeleri ve köy  kotaları uygulanarak, CATI (telefonla görüşme) yöntemiyle yapılmıştır.
Araştırma  0,95 güven sınırları içinde  +/- 2,5 hata payı ile gerçekleştirilmiştir.”
Açıklama devam ediyor: “Halkın bu konudaki düşüncesi büyük bir oranda olumlu gözükmektedir.
Halkın %69,6’sı bu seyahati başarılı bulmuştur.
1 hafta önceki araştırmamızda da halkın %67,4’ü Gül’ün Ermenistan’a gitmesi gerektiğini düşünmekteydi.
Erkek katılımcılar kadınlara oranla,  kırsal bölgelerde yaşayanlar kentlerde yaşayanlara oranla ve  küçük ve orta ölçekli ticaretle uğraşanlar diğer meslek gruplarına oranla bu seyahati daha başarılı bulmaktadır.
Bu seyahati başarısız bulanların oranı ise %15’dir.”
Ben bu %15’in içerisinde yer alıyorum.
Ancak başarılı bulanları da anlamaya çalışıyorum.
Türk Milleti açısından başarılı yönü bir türlü bulamıyorum.
O zaman Aklıma şöyle bir soru geliyor.
Acaba bu anket Türkiye de yapılmadı mı?
Yoksa ben Türkiye de yaşamıyor muyum?
Türkiye de yapıldı ise tek tek Ermeni vatandaşlar veya dönmelerin telefonları mı arandı?
Bunların sayısı bu kadar çok mu?
Kafam allak bullak yoksa bir gazetecinin cenazesinde “hepimiz Hırantız” “hepimiz Ermenyiz derken gerçekler mi dile getiriliyordu o mümtaz(!) topluluk tarafından.
Bir rüyada mıyım?
Hayır, hayır bu bir rüya olamaz olsa olsa bir kâbustur.
Bu Milleti nasıl bu hale getirdik?
Kendi ülkesinin toprak bütünlüğünü tanımayan ve birçok ilini kendi sınırları içerisinde gösteren,
Sınırları içinde Türk Milletinin soykırım yaptığını iddia ederek bunu abideleştiren ve bu konuyu dünya kamuoyuna taşıyarak Türkiye yi zorda bırakan,
Türk düşmanlığını anayasasına koyan ve Türk düşmanlığını devlet politikası haline getiren,
Onlarca diplomatını katleden,
Bölücü terör örgütüne kucak açıp açık destek veren,
Kardeş bir ülkenin topraklarının%20 sini işgal edip burada soykırım uygulayan,
Binlercesine sürgün hayatı yaşatan ve sefalete mahkum eden ….
Bu devlete yapılan bu ziyareti bu aziz milletimiz nasıl kabullenebilir? Aklım almıyor.
Almayacakta.
Bir millet nasıl etrafında olup bitenlere bu kadar duyarsız kalabilir? Nasıl bu kadar kendinden habersizleştirilir?
Ya da yalan yanlış anketlerle kamuoyu nasıl yönlendirile bilir?
Anketörü yanlış olan anketin sonucu da yanlış olur…
Doğru anketörlerin yaptığı ve doğru sonuçların alındığı anketleri şu ramazanlarda bizlere nasip et yarabbi. Yoksa oruçta elden gidecek…

alıntı

Sayfa: [ 1 ]