Selamün Aleyküm Saygıdeğer Ülküdaşlarım. Bu gün yapmış oldluğum bir İnternet gezisi üzerine sizlere bilinen ama büyük çoğunluğun işine gelmeyen bir konudan.Dürüstlükten bahsedeceğim. Bahsettiğim gibi İnternette gezerken bazı maddi durumları ve manevi huzurları çok iyi olan bazı ülkeleri konu edeceğim,Bu gün İsviçre,Lüksenburg Norveç,İsveç ve buna benzer ülkelere bakıyorsun,ya dağ başı,ya kar kış doğru dürüst bir şey olmayan ülkeler.Ancak bakıyorsun maddi ve huzur bakımından çok yükseklerde ülkeler, asıl huzurlu olması gereken ülkelere bakıyorsun, sefalet içindeler, tabiki büyük çoğunluğu.Bunlara örnek Türkiye, Irak,Suriye,Afkanistan,Pakistan ve benzeri ülkelere bakıyorsun sefalet ve huzursuzluk hat safada. Ben bu ülkelerde her ortam olmasına rağmen neden bu durumdalar,size bir örnekle izah edeyim, isteyen istediği ni seçer. 1960 yıllarında Almanya'ya İşçi olarak giden bir vatandaşımız, biz Almanya'ya gittiğimizde adamlar yalanı bilmiyorlar,biz ne dersek ona inanıyorlardı,yalanda söylesek,doğruda söylesek hepsine doğru olarak inanıyorlardı.tabiki zamanla bizlerin nasıl olduğumuzu onlarda öğrendi diyor. Bende diyorumki Ey Türk milleti Titre ve kendine dön bu vurdum duymaz tavrımızın yüzünde, çok uzak değil bu güzel ülkemiz elimizden çıkacak.İnşallah ben yanılırım,şunu kimse unutmasın ki Vatanı olmayanın ne Milleti ne Dini Nede Namusu olur.bunları iyi düşünün ve ona göre hareket edin,Çevremizde olanları görmezlikten gelenler uyanın ve kendinize gelin.Allahaın selamı üzerinize olsun saygıdeğer Ülküdaşlarım.Hoşça kalın.
|