Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Erciyes Türk Dünyası Kurultayı (Arşiv Ana sayfa) => Kurultayı'nın Serbest Kürsüsü

Konu: DÜRÜSTLÜK EN BÜYÜK HAZİNEDİR

Sayfa: [ 1 ]

MUSTAFA ALPERENOĞLU 04.09.2008 06:05:29
                 Selamün Aleyküm Saygıdeğer Ülküdaşlarım. Bu gün yapmış oldluğum bir İnternet gezisi üzerine sizlere bilinen ama büyük çoğunluğun işine gelmeyen bir konudan.Dürüstlükten bahsedeceğim.
                 Bahsettiğim gibi İnternette gezerken bazı maddi durumları ve manevi huzurları çok iyi olan bazı ülkeleri konu edeceğim,Bu gün İsviçre,Lüksenburg Norveç,İsveç ve buna benzer ülkelere bakıyorsun,ya dağ başı,ya kar kış doğru dürüst bir şey olmayan ülkeler.Ancak bakıyorsun maddi ve huzur bakımından çok yükseklerde ülkeler, asıl huzurlu olması gereken ülkelere bakıyorsun, sefalet içindeler, tabiki büyük çoğunluğu.Bunlara örnek Türkiye, Irak,Suriye,Afkanistan,Pakistan ve benzeri ülkelere bakıyorsun sefalet ve huzursuzluk hat safada.
                 Ben bu ülkelerde her ortam olmasına rağmen neden bu durumdalar,size bir örnekle izah edeyim, isteyen istediği ni seçer. 1960 yıllarında Almanya'ya İşçi olarak giden bir vatandaşımız, biz Almanya'ya gittiğimizde adamlar yalanı bilmiyorlar,biz ne dersek ona inanıyorlardı,yalanda söylesek,doğruda söylesek hepsine doğru olarak inanıyorlardı.tabiki zamanla bizlerin nasıl olduğumuzu onlarda öğrendi diyor.
                Bende diyorumki Ey Türk milleti Titre ve kendine dön bu vurdum duymaz tavrımızın yüzünde, çok uzak değil bu güzel ülkemiz elimizden çıkacak.İnşallah ben yanılırım,şunu kimse unutmasın ki Vatanı olmayanın ne Milleti ne Dini Nede Namusu olur.bunları iyi düşünün ve ona göre hareket edin,Çevremizde olanları görmezlikten gelenler uyanın ve kendinize gelin.Allahaın selamı üzerinize olsun saygıdeğer Ülküdaşlarım.Hoşça kalın.

DrAkmaz 04.09.2008 20:26:24
Mustafa Bey, güzel bir konu. Teşekkür ederim.

oguzsoylum 15.09.2008 05:03:37
Mustafa bey,selamunaleyküm.Yazılarınızı sürekli takip ediyorum:Hele dürüstlük hazinedir yazınız muhteşem.Mustafa bey hani Nasrettin hoca eline bir bağlama alır ve re perdeine basar devamlı vurur ama ses çıkaramaz hanımı;ya hoca saz çalanlar elini aşağı yukarı gezdiriyorlardı der,hoca hemen ekler;Hanım onlar benim tutuğum yeri arıyorlar demiş.Mustafa bey beyin kanaması geçirdim yazı belki düzün anlaşılmadı ya siz anladınız.Kaybettiğimiz odur,arana odur,bize lazım olanda odur.Allah razı olsun.Mustafa bey sizi msn ye ekledim sizde eklerseniz görüşürüz.devamlı kullandığım msn(recep-caglar@hotmail.com)Selam ve sevgilerimi sunar muhabbetle kucaklarım.Allahın nuru üzerinize düşsün

ilker 15.09.2008 10:40:24
syn Mustafa bey yazılarınızı sürekli takip ediyorum gerçekten muhteşem yazılarınız var sizi tebrik ediyorum

Sayfa: [ 1 ]