|
||
| İktidar, “Türkler, 1 milyon Ermeni 30 bin Kürt öldürdü” iftirası atan O. Pamuk’u ders kitaplarına soktu Sonunda Türkiye bunu da gördü! Türk milletine “soykırımı” iftirası attığı için Nobel’le ödellendirilen Orhan Pamuk, AKP iktidarı tarafından da baş tacı ediliyor. Daha önce AB dayatmasıyla Atatürk’ü müfredattan çıkaran Milli Eğitim Bakanlığı, Pamuk’un 2 kitabından bazı bölümleri ders kitaplarına yerleştirdi. Karara tepki yağdı AKİF AKKUŞ (MHP) Özellikle lise çağına gelmiş çocuklarımıza vatan ve millet sevgisinin benimsetilmesi gerekirken, bu kişinin yazıları okul kitaplarına girmemeliydi. MUSTAFA GAZALCI (CHP) bu seçim çok düşündürücü. AKP milli eğitimi ulusal eğitimden uzaklaştırma politikası uyguluyor. MEB kitaplarında bulanıklık var. İSMAİL KONCUK (TÜRK EĞİTİM-SEN) Türk milletini dünya kamuoyuna katil gibi gösteren bir yazarın eserlerinin okutulması, ihanete prim vermek olur. Türk’e küfre ödül Milli Eğitim Bakanlığı, Türk milletini soykırımcılıkla suçlayıp Avrupalılar tarafından ödüllendirilen Orhan Pamuk’un romanlarını lise kitaplarına soktu Haber: Sümeyra YILMAZ “Türkler 1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürdü” dediği için Nobel alan Orhan Pamuk, bu kez de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Daha önce “Atatürk’ü müfredattan çıkarmakla” eleştirilen Bakanlığa bağlı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı, 12’inci sınıflar için hazırladığı “Türk Dili ve Edebiyatı” ile “Dil ve Anlatım” kitaplarına Pamuk’un iki ayrı romanından bölümler aldı. “Türk Dili ve Edebiyatı” kitabı için Pamuk’un 1995 yılında yayımlanan “Yeni Hayat” adlı romanından altı sayfalık bir bölüm alıntılanırken, “Dil ve Anlatım” kitabında ise “Sessiz Ev” kitabından bölümler örnek metin olarak kullanıldı. Ayrıca yine 12’nci sınıf İngilizce kitabında Bob Dylan, Nicole Kidman ve Lale Orta’yla birlikte Orhan Pamuk da hakkında biyografi hazırlanması istenen ünlüler arasında sayıldı. YENİÇAĞ |
||
|
||
| Sevgi ve saygıya değer Ülküdaşlarım Allahın selamı üzerinize düsün.Bir ata sözümüz var"Görünen köy kılavuz istemez"diiy.Bunlar sindire sindire gelen laylardır.Çok önceden belliydi böyle hakaretlerin geleceği.B en şahsen biliyor ve bekliyordum.Konuylailgili olanların bildiğini sanıyorum.M..B.bağlı azınlık okulları var.Bu okulların Müd.baş.yrd.Türk olamsı gerekir derdi atama yönetmeliği.Canım Türk olmakla Türk vatandaşı olmanın ne farkı var.Kimse incinmesin dediler ve yöetmelikteki türk olması gherekmektedir hükmünü"Tür vatandaşı olası gerekir yaptılar"Allah aşkına aynı şey mi?Böyle sindire sindire getiriyorlar.Bunlar Orhan PAMUK!u baştacı yaparlar.Bu zaten belli.Orhan Pamuk ders kitaplarına koyulur mu ey insaf sahipleri.Nobel sahibi olmasa ne sahibi olursa olsun.Zaten nobeli niçin verdiler?Nobel ödülünü N.Fazlı'a,Ahmet KABAKLI2ya,S.Ahmet ARVASİ'ye A.Karakoç'a niçin vermiyorlar.A.KARAKOÇ'un şiirleri sade vatandaşın bile ağzında ya orhan yammuk?Ne diyor KARAKOÇ"öl ölünce insan küçülmez Hasan"Nobel sahipleri bu dünyada,ödülünü Allah ve Milletten bekleyenler ise her iki cihandada görecektir.Asrımızın DEDEKORKUTU O.Arif yıllar önce"KÖRMÜSÜN"Şiieriyle bizlei uyarmıyo mu?Ama éanlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurnada az"Uyanmalıyız,doğru yerde durmalıyız.Karıncanın hacca gitmesi misali safımızı yada yönümüzü belli etmeliyiz.Alahın salamı üzerinize olsun | ||
|
||
| Gözümüzün önünde daha neler olacak bakalım. Bakalım bu işin sonu nereye varacak. | ||