Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Erciyes Türk Dünyası Kurultayı (Arşiv Ana sayfa) => Kurultayı'nın Serbest Kürsüsü

Konu: Boğazlar Yol Geçen Hanı mı?

Sayfa: [ 1 ]

turkislamfedaisi 25.08.2008 09:30:56
ABD’nin ardından İspanya, Almanya ve
Polonya gemileri de Karadeniz’e çıkıyor

Amerikan sahil güvenlik gemisi de
Boğazlardan geçti
ABD’ye ait sahil güvenlik gemisi, Çanakkale Boğazı’ndan geçti. Dün Sabah saatlerinde Ege Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yapan “Dallas” adlı sahil güvenlik gemisine geçişi sırasında kılavuz kaptan alındı. Gemiye Türk Sahil Güvenlik botu refakat etti. ABD sa-
hil güvenlik gemisinin varış limanıyla ilgili açıklama yapılmadı. Gemi akşam saatlerinde İstanbul Boğazı’nı da geçti. 22 Ağustos Cuma günü, Polonya’nın “General Plasky” ile ABD’nin “Mc Faul-74” adlı askeri gemileri Çanakkale Boğazı’ndan geçmişti.

Birinci Dünya Savaşı sırasında, İngilizler’den kaçan  Goeben ve Breslau adındaki iki Alman zırhlısına dönemin Harbiye Nazırı  Enver Paşa tarafından boğazlardan geçişine izin verilmişti. Daha sonra 11 Ağustos 1914’te Çanakkale’de demirleyen iki Alman Zırhlısı,  29 Ekim’de Rusya’nın Sivastopol, Odessa, Novorosisk ve Feodosya limanlarını top ateşine tuttu. Rus ordusu da  Kafkasya’da sınırı geçerek Osmanlı topraklarına girdi. Hemen ardından 2 Kasım’da Rusya, 5 Kasım’da İngiltere Osmanlı’ya savaş ilan etti. Böylece Osmanlı Birinci Dünya Savaşı’na girmiş oldu. İşte Enver Paşa, bu olaydan sonra, Osmalı’yı savaşa sokup bitiren adam yakıştırmasıyla adeta vatan haini konumuna düşürüldü.

DrAkmaz 26.08.2008 12:22:50
Maalesef, arka pilanda ne olup bittiğini bilemiyoruz. Bize "bağımsızız" diyorlar ancak ben bu bağımsızlığın ne menem bir iş olduğunu keşfedemedim.

MUSTAFA ALPERENOĞLU 29.08.2008 04:12:25
        SELAMÜN ALEYKÜM,SAYGIDEĞER CANDAN ÜLKÜDAŞLARIM.BU GÜN DEĞİŞİK BİR KONUYA DEĞİNMEK İSTİYORUM, BİR KAÇ GÜN ÖNCE HABERLERİ İZLERKEN ABD SAVAŞ GEMİSİNİN ÇANAKKALE BOĞAZINDAN GEÇİŞİNİ GÖSTERİYORDU TV DİKKATİMİ ÇEKEN DEVASAL BİRYAZI,DUR YOLCU BASTIĞIN BU YER BİR DEVRİN BATTIĞI YERDİR YAZIYORDU OKUDUĞUM KADARİYLE, AMA O DÖKÜLEN 10 BİNLERCE ŞEHİT KANINA İNAT O ANDA ORADAN GEÇEN SAVAŞ GEMİSİ,OSMANLIYI BİRNCİ DÜYA SAVAŞINA SOKAN ALMAN SAVAŞ GEMİSİYMİŞ GİBİ GELDİ BANA ALLAH KORUS DİYORUM.HER ZERRESİ ŞEHİT KANIYLA SULANARAK BEDEL ÖDENEN BU VATAN SANKİ BİRİLERİNİN OYUNCAK ALANIYMIŞ GİBİ YARINI DÜŞÜNMEDEN HAREKET EDİLİYOR.BU VATANI SİYONİST DEVLETLERİN OYUN ARENASI YAPSINLAR DİYEMİ 10 BİNLER ŞEHİT OLDU ACABA.BUNUN VEBALINI NASIL ÖDEYECEKLER AKLIM KABUL ETMİYOR.BU VATANI PARSEL PARSEL SATANLAR SATIYOR VE PARAYI VERENE SATACAKLARINI DÜNYA ALEME İLAN EDİYORLARDA BUNLARA KARŞI GEREKEN MÜCADELEYİ YAPMASI GEREKENLER NEREDE,GÖRÜP DUYMUYORLARMI,YOKSA ONLARDA BAZI YERLERDEN EMİRMİ ALDILARDA SUSUYORLAR.BUNLARI MANTIK KABUL ETMİYOR.BEN BU DURUMLAR KARŞISIDA İNANIN YOĞUN DUYGU YÜKLÜ OLARAK.ÜZÜNTÜLERİMİBİLDİRİYORUM.                                                                                                                                ALLAHTAN   VATANIMIZI BU DURUMLARDAN TEZ GÜNDE KURTARMASI İÇİN  VATANA SAHİP GÖNDERMESİNİ VE BİR TÜRLÜ UYANMAK İSTEMİYEN TÜRK HALKINI BİR AN ÖNCE UYANDIRMASINI DİLİYORUM. ALLAHIN SELAMI ÜSTÜNÜZDEN EKSEK OLMASIN  SAYGI DEĞER ÜLKÜDAŞLARIM.ŞİMDİLİK HOŞÇA KALIN

Sayfa: [ 1 ]