|
||
| Saygıdeğer Ülküdaşlarım, ahde vefa olsaydı adlı yazım bir kısım ülküdaşlarımız tarafında eleştirildi.Tabiki eleştirilsin.Hiç kimse eleştirilemez olmasın.Zaten benimde o yazımda vurgulamak istediğim ana tema o dur.Bir bakınız 1980 den sonra rahmetli başbuğun yanında kimler kaldı? O zamana kadar yücelttiği adamla hep uzaklaştılar.Başka yönlere gittiler,başka partilerde politika yaptılar.Mesla Yaşar Abimiz!şimdide partisini kapatarak en ters olduğu partiye ilhak olmadım?Benim anlatmak istediğim şu tüm insanlar vefalı olmalı,politikacıda olsa,bürakrat da olsa hatta sade vatandaşda olsa vefalıı olmalıdır.Benim anlatmak istediğim vefasızlığın politikaclarda daha fazla olduğudur.Bilmem yanılıyormuyum acaba?Bu gün Erciyes Zafer Kurultayını eften-püften bahanelerle iptal etmek vefasızlık değilde nedir?Şahsım adına dünyanın hiç bir varında gözüm yoktur.Beş(5)ay önce beyin kanaması geçirerek yüce rabbimininayetiyle hayata döndüm.Dünyalık beklentim olmasada Ülkem adına duygularım var.Çünkü ülkemin geleceği çocuklarımın geleceği,ülkemin geçmişi beni geçmişimdir.Yine üzülerek söylüyorum.Belki politikanın ruhunda bu vardır.Rahmetli Başbuğun"Bize bizanstan geçme bazı hastalılar vardır..................."diy başlayan bir vecizesi vardı.Orda izah ettiği gibi,politikacılarda birbirine çelme takma,öne geçme,düşüncesinden başka bir düşünceleri yoktur.Ülkücü düşünce öyle değildi.Biz vefaki olmayı Ocaklarda öğrendik ama ocaktan yetişmemiş politikacılar bunları ne bilecek?Onlar oyunu kuralına göre oyamaktadır.Bizler yaptığımız iş ve işlemleri hak ölçüleyle yapmaya çalışıyoruz.Tüm Ülküdaşlarımın kandilini kutluyor vefalı olanlardan etsin Allah'ım diyorum. |
||
|
||
| ülküdaşım kurultayın iptal olmasının asıl amacını söylediler zaten ''işkence oldu artık'' cümle bundan ibaret.Sanki zorla getiriliyorlardı.Ak koyun kara koyun böylelikle belli oluyor. | ||
|
||
| Sayın oguzsoylum, affınıza sığınarak bu husus ile ilgili fikrimi bir kere daha beyan etmek istiyorum. Yazınızda geçen; Alıntı Benim anlatmak istediğim şu tüm insanlar vefalı olmalı,politikacıda olsa,bürakrat da olsa hatta sade vatandaşda olsa vefalıı olmalıdır. ifadelerinize elbette bir diyeceğimiz bulunamaz. Ancak; Alıntı Benim anlatmak istediğim vefasızlığın politikaclarda daha fazla olduğudur. diye yapmış olduğunuz tesbiti ben iki açıdan ele almak istiyorum. 1- Politikacılarda vefasızlık daha fazla bulunmamaktadır. Sadece vefasızlık hasleti, politika sahasında sergilenmeye daha müsait o kadar. Bunu biraz açacak olursak; birçok insanımızın içinde vefasızlık hastalığı bulunabilir ancak onu ortaya koyacak şartlar ortaya çıkmadığı için bu insanlarımız da vefasızlık sergilemeyemezler. Bunu isterseniz bir örnekle anlatayım. Bir insan yüzme sporunda doğuştan yetenekli olabilir. Ancak bu yeteneklerini sergileyecek miktarda su bulamazsa onun yeteneklerinin bir mânâsı olmaz. Ne zaman yeterli suyu buldu, yeteneklerini ortaya koydu, o zaman bir mânâsı olur. 2- Aslında cemiyetimizde vefalı insan sayısı vefasız insan sayısından kat-be-kat fazladır. Ancak ortalıkta vefasızlar cirit attığı, vefalı olanların da kabuğuna çekildiği için biz, bir yanılgıya düşüyoruz. Zannediyoruz ki herkes vefasız, hiç vefalı kalmamış. Malum İsmet İNÖNÜ'ye atfedilen bir söz vardır: "Bir ülkede namuslular namussuzlar kadar cesur olmazsa o ülke batar." diye. Özetle vefalı insanların sahne alması, sahneden vefasızları sürüp çıkarması gerekir. Allah'a emanet olunuz. Dr. Ahmet AKMAZ |
||
|
||
| Sevgili kardeşim, Kurultayın yapılmamasından dolayı rant elde eden biri değilim.Allaha şükürler olsun ne Ülkücü kuruluşlardan nede MHP,İl,ilçe belde teşkilatlarından yahut belediyelerden bir bardak çay içmiş değilim. Kurultayın iptal edilmesi bizi adeta yıktı.Ben 1994 den beri kurultaya giderim ve hiç bir teşkilatın katkısı olmaz.Bir veya iki minübüs kaldırırız köyümüzden pararsını cebimizden öderiz.Hatta çadırlarımıza gelen arkadaşlarada bir çayımız nasip olur.Rant elde etmek bunun neresinde söylermisiniz.İnsanlarını eleştirirken insaf ölçüleriyle ölçmek gerekmez.Partinin hangi kadememsinde olursanız olun böyle bir hakkı kimse vermes size.Ülkücü admın adamı değildir.Ülkücü Allah rızasını kazanmaya çalışan adamdır.Saygı ve sevgilerimle kalın. |
||
|
||
devlet devletimiz,ozan ozanımız,gardaş gardaşımız ama kurultayın anlamını ve anlattıklarını anlamamak ve şartların getirdiği itibariyle kurultayın yapılmamasını siyasi muhalefet rantı sayarak kendilerine saygınlık ve köşe kapmaca yeri görenlere söyleyecem var:BU DAVAYA YANLIZ SİZLER DEĞİL TÜM ÜLKÜCÜ CAMİA CAN,KAN VE BEDEL ÖDEYEREK BU GÜNLERE GELDİK AMA SİZLER YILLARDAN BERİ ALMAYA ALIŞIK OLAN İNSANLAR ÜLKÜCÜLÜĞÜN GEREĞİ OLAN TEŞKİLAT,SAYGI,SEVGİ,TAHHAMÜL,TABİ OLMA,VERME,SEVME,BİR OLMA,DİRİ OLMA,VARLIKTA YOKLUKTA BERABER OLMA DESTURUNA AYKIRI HAREKET EDEREK ÜLKÜCÜ CAMİAYI YARALIYORSUNUZ.BİZ ÜLKÜCÜ İNSANLARIN TEŞKİLATIYLA BİR SIKINTISI YOK AMA DAVAYA TABİ OLMAYAN İNSANLARIN HEM TEŞKİLATLA HEM YÖNETİCİLERLE PROBLEMLERİ VAR ARTIK YETER BİZ DİMDİK, İKTİDAR OLMADIĞIMIZ HALDE HERHANGİ MENFAİTLERİMİZ OLMADIĞI HALDE PARTİMİZ MHP LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ VE BU TEŞKİLATIN KÖPEĞİNE KÖLE OLMAĞA RAZI OLARAK KUTSAL YÜRÜYÜŞE DEVAM EDİYORUZ... MHP'Lİ OLMANIN ONURU ÜLKÜCÜLÜĞÜN SAYGINLIĞINI YERİNE GETİREN YOLARKADAŞI OLMAKTAN ŞEREF DUYDUĞUM SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ DEVLET BAHÇELİ VE TÜM ÜLKÜCÜ CAMİAYA SAYGILARIMI VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM... MEHMET NAKSEN YILMAZ KÖPEĞE KÖLE OLARAK YAPILAN KUTSAL YÜRÜYÜŞ!... İLGİNÇ... ÜLKÜCÜ HAREKET VE MHP, İNSANLARI MANKURTLAŞTIRAN, "KÖPEĞE KÖLE" YAPAN BİR MEKANİZMA DEĞİLDİR! OLMAMALIDIR! |
||
|
||
| biz kimseyi rant elde etmek için oraya geldi veye geliyor demedim bende tüm ailemle ilk kurultaydan bugüne kadar kendi imkanlarımla kurultaya katıldım zaten bu şekilde katılmakta bi özellik değil oraya katılanların %99 u aynı şekilde katılmıştır.RANT MESELESİNİ İYİ ANLAMAMIZ GEREKİYOR KENDİLERİNİ BU DAVANIN ÜZERİNDE GÖREN VE RAHMETLİ BAŞBUĞ'UN TEŞKİLAT KURALLARINA VE BİRLİK BERABERLİĞİMİZE ZARAR VEREN OLUŞUMLARDAN RAHATSIZLIĞIMI KENDİ USLUBUMA GÖRE BELİRTTİM. ZATEN SİZDE ASLINA BAKARSINIZ BENİM NE SÖYLEDİĞİMİ ANLIYORSUNUZ BUNUN YANINDA BELKİDE BENİM KENDİ ÖZEL YAPIM OLAN HASSASİYETLERİM KASTINI AŞMASIN AMA YİNE TEKRAR EDİYORUM BENİM SÖYLEDİĞİM KÖPEĞE KÖLE OLMAK DEGİL Kİ BUNUDA GAYET İİ ANLADIĞINIZI BİLİYORUM AMA İŞİNİZE GELMİYOR BU DAVA BİRLİK BERABERLİK FEDAKARLIKLARLA BU GÜNLERE GELDİ DÜN ÖNÜNDE KURŞUNLARA GÖĞÜS GERDİĞİMİZ DAVA ARKADAŞLARIMIZI BUGÜN SİYASİ VE KOLTUK RANTI UĞURUNA HİÇ ÇEKİNMEDEN ALLAH'TAN KORKMADAN VE NEYE ZARAR VERDİĞİMİZİ BİLMEDEN TÜM MADDİ VE MANEVİ SİLAHLARIMIZLA VURUYORUZ VE DİYORUM Kİ; BUNU KİM YAPIYORSA NAMERTTİR BENİM SÖYLEDİKLERİM KENDİMİ ALAKADAR EDER NE KONUŞTUĞUMU ÇOK İYİ BİLİYORUM VE YİNE SÖYLÜYORUM BU CAMİAYA MHPYE ÜLKÜCÜLERE HİZMET EDEN HER ŞARTLARDA TAHHAMMÜL GÖSTEREN FEDAKARLIK YAPAN NOKTA KADAR HİZMET EDEN İNSANLARA MEVKİSİ NE OLURSA OLSUN KÖLE OLURUM SAYGILARIMLA MEHMET NAKSEN YILMAZ | ||
|
||
| PARTİMİZ MHP LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ VE BU TEŞKİLATIN KÖPEĞİNE KÖLE OLMAĞA RAZI OLARAK KUTSAL YÜRÜYÜŞE DEVAM EDİYORUZ... SAYIN BOZDOĞAN DİKKATLİ OKURSAN ŞAYET ORDA KÖPEĞE DEĞİL KÖPEĞİNE YAZIYOR VE SENİN BU USLUBUNU KINIYORUM ÇÜNKÜ BİLEREK BENİM SÖYLEDİKLERİMİ ÇARPITIYORSUN BEN HEPİMİZİN UNUTTUĞU BİRLİĞİ BERABERLİĞİ BİRBİRİMİZE TAHHAMMÜLÜ VE EN ÖNEMLİSİ ÜLKÜCÜ ÖZELLİKLERİMİZİ ŞAHISLARA BAĞLI OLMAYARAK BIRAZ SERT Bİ ŞEKİLDE GÖSTERMEK İSTEDİM Kİ ARTIK ÜLKÜCÜLER BU KONULARI ZATEN BİLİYOR VE NETİCEYE BAĞLIYOR YA BİR OLACAZ YADA BU ŞEKİLDE BİRBİRİMİZİN EKSİKLERİNİ KONUŞARAK YOK OLACAZ...SAYGILARIMLA MEHMET NAKSEN YILMAZ | ||
|
||
| s.a öncelikle her halde burası birilerinin egosunu tatmin etme yeri değil. üye adını bizim gurur duyduğumuz bozkurtun bile ingilizce manasını yazarak ülkücülüğü sadece teşkilat bünyesiyle sınırlayan ve bunu her seferinde beceriksizliklerinin kalkanı olarak kullanan zihniyeti kınıyorum. şunada bir anlam veremiyorum neden herseferinde bu davaya sahip çıkanlar horgörülüyor ve sindirilmeye çalışılıyor. birileri neden birilerine kul olmayı, köpeklerine köle olmayı kabülleniyorlarda davasının adamı olmaya çalışanları kendilerince küçük düşürmeye çalışıp bozgunculukla suçluyorlar. biryandan birlik beraberlik çagrısı yaparken satır aralarında ayrımcılık yapılıyor teşkilatına tabi olanların bir sorunu yok onlar ülkücü, teşkilatla sorunlu olanlar ülkücüde değil davayada tabi değil deniliyor. sizler teşkilatla dava arasına uçurum koymasaydınız bize başka bir isim aramak içinde ugraşmazdınız. kurt un da Türkün sembolü olarak alınırken en büyük özelliğinin esareti kabullenmemesi değilmidir? kurt boynunda tasma izi taşımaz. kimseyede kul köle olmaz.ne yapalım yani biz kula kulluk edecek bir dinin mensubu olamadık evcilleşemedik, bozkurt töresinin gereğini yapmak mecburiyetindeyiz, daglarıda seviyoruz. derdimizde teşkilatla değil içindeki kurt postundaki kuzularla. meseleyi bu hassasiyetle değerlindermenizi arzederim. herkes TAMAMEN kendi fikirlerine göre ülkücü tarifi yapacağına açsın başbugunun tarifini okusun. ahde vafanın gereğide budur. |
||
|
||
PARTİMİZ MHP LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ VE BU TEŞKİLATIN KÖPEĞİNE KÖLE OLMAĞA RAZI OLARAK KUTSAL YÜRÜYÜŞE DEVAM EDİYORUZ... SAYIN BOZDOĞAN DİKKATLİ OKURSAN ŞAYET ORDA KÖPEĞE DEĞİL KÖPEĞİNE YAZIYOR VE SENİN BU USLUBUNU KINIYORUM ÇÜNKÜ BİLEREK BENİM SÖYLEDİKLERİMİ ÇARPITIYORSUN BEN HEPİMİZİN UNUTTUĞU BİRLİĞİ BERABERLİĞİ BİRBİRİMİZE TAHHAMMÜLÜ VE EN ÖNEMLİSİ ÜLKÜCÜ ÖZELLİKLERİMİZİ ŞAHISLARA BAĞLI OLMAYARAK BIRAZ SERT Bİ ŞEKİLDE GÖSTERMEK İSTEDİM Kİ ARTIK ÜLKÜCÜLER BU KONULARI ZATEN BİLİYOR VE NETİCEYE BAĞLIYOR YA BİR OLACAZ YADA BU ŞEKİLDE BİRBİRİMİZİN EKSİKLERİNİ KONUŞARAK YOK OLACAZ...SAYGILARIMLA MEHMET NAKSEN YILMAZ ÖNCE TAKMA AD OLARAK SEÇTİĞİNİZ KELİMELERDEN BAŞLAYARAK YAZDIKLARINIZI BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRİNİZ. EĞER "DİKKATLİ OKUMA" VE "YAZMA" ÖZELLİĞİNE SAHİPSENİZ YAZILARINIZDAKİ TUTARSIZLIKLARI SİZ DE TESPİT EDEBİLİRSİNİZ. KİMSE SİZİN BEYNİNİZDEN GEÇENLERİ ANLAYAMAZ. ANCAK YAZDIKLARINIZA GÖRE DEĞERLENDİRİLİRSİNİZ. HA "KÖPEK" HA "TEŞKİLATIN KÖPEĞİ" NE FARKEDER. İKİSİ DE "KÖPEK" DEĞİL Mİ? TEŞKİLATTA EN ALT SEVİYEDE HİZMET EDEN İNSANLARI KASDETTİYSENİZ BU DAHA İĞRENÇ BİR DURUM OLUR. YAZILARIMIZ BEYNİMİZİN, FİKRİMİZİN, ZİKRİMİZİN AYNASIDIR. FİKRİNİ GÜZEL VE YETERLİ BİR ŞEKİLDE İFADE EDEMEYENLERE TAHAMMÜL ETME GİBİ BİR MECBURİYETİMİZ YOKTUR. BEN BEKLERDİM Kİ SİZ "EVET O BÖLÜM PEK ŞIK OLMAMIŞ, DÜZELTEYİM" DİYESİNİZ. AMA ÖYLE BİR ŞEY OLMADI. HAL BÖYLE İKEN SİZİN KINAMANIZ BENİ HİÇ RAHATSIZ ETMEZ. ANCAK ÖVGÜNÜZDEN RAHATSIZ OLURUM. |
||
|
||
| sizin gibi gereksizlere cevap vermek bile istemiyorum çünkü siz yoksunuz biz varız ülkücülük sizin gibilere rağmen devam edecek salla gitsin.... | ||
|
||
| cevap verebilmeniz için zaten birazda olsa insani duygularınızın kalmış olması icab ediyordu. sonunda kendinize yakışanı yaparak hakaret edip kaçıyorsunuz. burada öyle kafanıza göre ahkam kesemezsiniz. denersenizde bu şekilde cevabınızı alırsınız. ' ülkücü hareket ne uşak olmayı nede uşak olarak kullanmayı kabul etmez'' bugün siyaset arenasında bulunup kendisini oldum zannedenler uşak olmayı onur sayanlar orada baki olmadıklarınında farkında olsunlar. idare için seçilen insanlar yüksek tevazu sahibi olmalıdırlar sizin gibi gereksizlere cevap vermek istemiyorum diyerek salla gitsinlerle bunlar ülkücü karakteri değildir ve bu dava elbette bizlere rağmen devam edecektir çünkü biz SİZİN GİBİ yol arkadaşı değil ÜLKÜDAŞLARIZ, GÖNÜLDAŞLARIZ. ''HERKESE HAYIRLI CUMALAR'' |
||
|
||
| İnsanlar, farklı düşünebilirler hatta fıtratı icabı düşünmek de zorundalar. Dünyadaki bütün gelişmeler, insanların birbirlerinden farklı düşünmeleri sonucunda ortaya çıktı. Ancak farklı düşüncede olmak başkalarını rahatsız etme hakkı doğurmaz. alone_wolf adlı üye yazdıklarında samimi mi yoksa art niyetle mi yazıyor ben anlayamadım. Aynı mesajları forumun farklı bölümlerine atıp duruyor. Bir de hakikaten saygı sınırlarını zorlayan ifadeler kullanıyor. Kimsenin iç dünyasını bilmeden itham etmeyi doğru bulanlardan değilim. Ancak Sayın alone_wolf'dan daha dikkatli olmasını bekliyorum. Diğer arkadaşlara da sabırlı olmayı tavsiye ediyorum. Sevgi ve saygılarımla. Dr. Ahmet AKMAZ |
||
|
||
| sayın dr. ahmet akmaz bizler 48 yaşına gelmiş insanlarız yaşadığımız tecrübeler başkalarının söylediği laflarla değil kendi hissettiğimizledir. Size teşekkür ediyorum herkesin birbirine tahhammül etmesi gerekir ülkücülerin 100 defa birbirine tahhammül etmesi gerekir diye düşünüyorum oğlum intenette gezerken böyle bir siteyi gösterdi zaten onun üyeliğidirbenim değil bende kendi düşüncelerimi yazdım adımıda altına yazdım bugünde düşündüklerimin arkasındayım ben zaten bilgisayar kullanmıyorum ben söylüyorum oğlum yazıyor ve utanacağım pişman olacağım hiçbirşeyimi oğuluma yazdırmam kimseyede msj vermem hiçbir hesabımda yok ama şuna tahhammülüm yok bu kadar bedel ödemiş insanların birbirlerine saygısızlığını ve sevgisizliğini samimiyetsizliğini anlayamıyorum tepkim bunadır bir yanlış var bunu anlamıyorum ben samimiyim allah bilsin tüm arkadaşlara sadece kendi gibi düşünenlere saygı değil bu camianın artık milyonlarını aştığını bilerek cevap vermeleri dileğiyle saygılarım ve sevgilerimle oğlumun üyeliğinden MEHMET NAKSEN YILMAZ -ELVEDA- | ||
|
||
sizin gibi gereksizlere cevap vermek bile istemiyorum çünkü siz yoksunuz biz varız ülkücülük sizin gibilere rağmen devam edecek salla gitsin.... GÜLE GÜLE "alone_wolf" Artık aramızda siz yoksunuz. |
||
|
||
| Sayın "alone_wolf", Keşke "ELVEDA" demeseydiniz. Gerçi yazdıklarınızı 48 yaş olgunluğuna yakıştıramadım, yine de "Ülkücülüğün Dünü-Bugünü-Yarını", "Yeni Oluşumlar" konularında fikirlerinizi, tecrübelerinizi, bilgi birikiminizi paylaşmanızı isterdim ama şahsileştirmeden, edep sınırlarını zorlamadan, hatalı olduğumuz noktaları olgunlukla kabul ederek... Öncelikle şunu bilmek gerekir: Muhalefet "ihanet" demek değildir. Bu anlayış sadece komunist sistemlerde mevcuttur. Rahmetli Başbuğ'umuzun "en kötü demokrasi en iyi ihtilalden daha iyidir" ifadesi biraz ufkumuzu açmalıdır. Muhalefet demokrasinin vazgeçilmezidir. Ancak insan haysiyetini yok sayan dikta ve komunist rejimler "muhalefeti" "ihanet" olarak değerlendirir. Muhalifler, muhalif oldukları yapının dışında tutulamaz. Saygılarımla |
||