Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Erciyes Türk Dünyası Kurultayı (Arşiv Ana sayfa) => ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!

Konu: YAZI YAZARKEN LÜTFEN DİKKAT!

Sayfa: [ 1 ]

DrAkmaz 14.08.2008 07:09:00
Kıymetli gönüldaşlarım, hepinizin bildiği gibi insanlar, bir takım kurallar kurarak hayatlarını intizam-nizam içinde devam ettirmeye çalışırlar. Bu intizam-nizam'dan bir tanesi de internette yazı yazmadır.

Unutmayalım ki;

a) Yazdıklarımız bizim kimliğimizdir; bizi yansıtır.

b) Bizim ne yazdığımızdan ziyade bizi okuyanların ne anlayacakları son derece önemlidir.

Bu iki hususu hatırlattıktan sonra yazılarınızı yazarken acizane bir-iki hususa dikkat ederek fikirlerinizi ifade etmenizi istirham edeceğim.

* Yazı yazarken çok gerekmedikçe "BÜYÜK HARF" kullanmayınız. Zira internet yazı rehberinde "BÜYÜK HARF", "BAĞIRMAK" mânâsını havidir.

* Mânâsını en iyi bildiğiniz kelimeleri tam olarak yazınız.

* Cümlelerinize dikkat ederek yazınız.

* Yazdığınız yazıyı yayınlamadan önce mutlaka okuyunuz. Eğer siz beğendi iseniz yayınlayınız.

Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Cenab-ı Allah, yâr ve yardımcımız olsun.

BAŞKAN 14.08.2008 12:52:34
Uyarılarınz için teşekkürler...

ULDIZHAN 14.08.2008 14:33:21
 Bu hususta ben de rahatsız olduğum şu durumu belirtmek isterim.

''Türk demek Türkçe demektir.''

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK  bu sözü ne kadar yerinde ve kuşku götürmez ki ne doğru söylemiş. Ancak ne acıdır ki bizler bazı gerçeklerin farkında değiliz yada olmak istemiyoruz.
    Maâlesefki; kendimize ait güzellikleri göremeyip, başkalarının  makyajlı yüzlerinden medet umuyoruz, yada onları kendimizden daha güzel buluyoruz.
Benliğini kaybetmek bu olsa gerek ; bunu kendi çevremizde gördükçe şahsım adına büyük üzüntü yaşıyorum.Kültürünü, dilini, dinini, en güzel mânâda yaşaması gereken Türk-İslâm yolcuları kendinize TÜRKÇE İSİM veriniz!
  Kullandığınız isimlerin eminim TÜRKÇE karşılığı vardır.YOKSA DİLİNİZDEN UTANIYOR MUSUNUZ??
Benim site yönetiminden nacizâne isteğim bu üyelerin uyarılması ve isimlerini değiştirmeleri koşulu ile üyeliklerinin devamıdır.Bilmiyorum mümkün müdür acaba? Üye olurken bir uyarı olmaz mı? Arzu ederlerse belki TÜRKÇE İSİM bulamıyorlardır , sitede Türkçe isimler listesi yayınlanabilir sanıyorum.

TÜRKLÜĞÜNÜZDEN VE TÜRKÇE'DEN UTANMAYINIZ!! Ülkücü olmanın ve Türk Milliyetçiliğinin ilk koşulunun bu olduğunu düşünüyor, selâm ve saygılar sunuyorum.

BAŞKAN 14.08.2008 15:34:48
Sayın ULDIZHAN hassasiyetinize teşekkür ederiz. Sizin teklifiniz varsa lütfen bu isimleri bizlerle paylaşınız…

oguzsoylum 15.08.2008 01:40:45
Yazı yazarken dikkat etmemiz gereken noktalardan biride "uydurkça"diye tabir ettiğimiz kelimelerin kullanılmamasına özen götermeliyiz diye düşünüyorum.herkese selamlar

Ötüken44 15.08.2008 02:31:51
Gerekli ve önemli bir konu da uyarınız için şahsım adına teşekkür ederim.

AYKAĞAN 15.08.2008 14:47:41
ATATÜRK’ÜN TÜRKÇEYLE İLGİLİ DÜŞÜNÜŞLERİ

“Türk milletindenim diyen insanlar, her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır.
 Türk milletinin millî dili ve millî benliği, bütün hayatında egemen ve esaslı olacaktır.
 Ülkesini, yüksek istiklâlini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtaracaktır.
 Dilin millî ve zengin olması, millî duygunun gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki bu dil, bilinçle işlensin.
  Dil inkılâbının amacı, Türk dilinin kısırlaştırılması değil, yenileştirilmesidir.”
(Kaynak: Cevdet Yalçın, ATAMIZ ATATÜRK, İlayda Yayın, 1. baskı, 1999, 70. s.)

Sayfa: [ 1 ]