Erciyes Türk Dünyası Kurultayı (Arşiv Ana sayfa) => Kurultay Hatıraları

Konu: 1.Erciyes Zafer Kurultayı

Sayfa: [ 1 ]

kyagmur 12.08.2008 09:35:32
Kurultaylar ve Erciyes Zafer Kurultayı

Kür Şad YAĞMUR

Türk Milleti için Kurultaylar birlik ve beraberliğin olduğu, ortak kararların alındığı ve stratejilerin belirlendiği yerler olarak tarihten günümüze kadar gelmiştir. Ülkücü Hareket için Erciyes Zafer Kurultayı ve Türk Dünyası Kurultayının çok önemli yeri vardır.

27 Haziran 2008 tarihli Zaman gazetesinde Selim Kuvel isimli gazetecinin yapmış olduğu haber; "Erciyes Zafer Kurultayı' artık yapılmayacak. MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz, kararın gerekçesini 'Türkeş'in vasiyeti' olarak açıkladı." diye yayına girmiş ve bütün basına da yansımıştı.

1990 yılında Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Remzi KILIÇ ile  1.Erciyes zafer Kurultayı Düzenleme Kurulundaki birkaç kişiden birisi olarak o günleri hatırladım. Erciyes'te Kurultay mı olur, şehir merkezi yetmez mi, neden Kayseri gibi eleştirileri de görürken, günler süren yoğun bir  hazırlık sonrası 1.Erciyes Kurultayı gelip çatmıştı.  Başbuğ Türkeş, rahmetli Metin TOKDEMİR  ve yanındakileri Boğazköprü'den almış, bazı açılışlardan sonra geceyi  Talas'ta geçirmişti. Sabah Erciyes'e hareketten önce  MÇP Genel Başk.yard.Devlet BAHÇELİ ile sohbette,  MÇP'nin oy oranının mevcuttan çok  yüksek olması gerektiğini, 1977 deki oy sayısını, bunların aileleri, çocukların da oy kullanır hale geldiğini ve % 20 den az olmaması gerektiğini matematiksel olarak anlatıyordu.

Kurultayın ilk defa yapılmasından dolayı  Erciyes'te çok az bir  kalabalık  olacağını beklerken, yine de  büyük bir kalabalık toplanmış, 24 boya temsilen çadırlar kurulmuş  ayrıca Doğu Türkistan çadırı da Çin zulmünü gösteren materyalleri anlayan Uygur kardeşlerimizi görüyorduk. Bizim Avşar  boy çadırı da en büyük ilgi görenlerdi ve muhtelif yöreden insanlarla da tanışma vesilesi oluyordu.

Başbuğ Türkeş bütün çadırları ziyaret etti ve öğlen gibi kürsüye çıkarak oraya gelenlere seslendi. Kurultayları ve amaçlarını anlattı. Unutamadığım bir anı; Türkeş, konuşması esnasında herkesten  oturmalarını isteyince herkes otururken, gazeteciler ise meslekleri gereği ayakta. Türkeş tok sesiyle gazetecilere "sizler müstesna yaratıklar mısınız?, oturun!" diye azarlamıştı.

Sonraki yıllarda her defasında daha da artan kalabalıklarla binlerce çadırla, Erciyes,  Türk Dünyasının da merkezi haline geldi. 1995 e kadar Kurultayda silahlar ve mermiler havada uçuşurken " ben size ölmeyi değil yaşamayı emrediyorum" diyen  Türkeş tarafından Kurultayda ateş açarak yapılan sevinç gösterilerinin yapılması yasaklanmıştır.

Günler öncesinden yaylaya gelip güzel dağ havasını almak için çadırlar kurulur, cumartesi geceleri, çadırlar önünde ateşler yakılır, yemekler yapılır, halkoyunları oynanır, çadırlarda arkadaşlarımızı arar ve bulurduk. Sanatçılarımızın konserlerini  dinlerdik.  Ülkücüler, birleşme ve kaynaşma vesilesi haline gelen Kurultay için binlerce km yol yaparak gelir, 2 gün kalıp dönerlerdi.

Zaman'ın haberinde  "Türkeş'in her Türk devleti için bir kurultay yapılmasını istediğini belirten Korkmaz, "Bunu gerçekleştirdik. Son kurultayı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için düzenledik. Böylece Başbuğ'un vasiyeti yerine getirilmiş oldu. Artık bitti." dedi. "İptal talebi genel merkezden mi geldi?" sorusuna 'hayır' karşılığını veren Korkmaz, kurultayı organize eden Kayseri il teşkilatının kendi inisiyatifiyle karar aldığını kaydetti."

Sayın İl Başkanı da bal gibi biliyor ki, TÜRKEŞ'in böyle bir vasiyeti olmamıştır. Sağlığında bütün Kurultaylara iştirak eden ve her  konuşmalarını  en ince ayrıntısına kadar dinleyen birisi olarak şahsımda, başkaları da  duymadı. Rahmetli TÜRKEŞ, şimdiki İl başkanı Süleyman KORKMAZ'a mı açıklamış bu vasiyeti? İl Başkanı o zamanlar partide veya Ocakta ne görevdeymiş merak ediyorum. Görevde olsa az çok bizde tanırdık bu şahsı.

Geçen yıl Genel Başkanın iştirak etmediği Kurultay için, bu yıl vasiyet diye kendilerinin de inanmadığı, fakat saf Ülkücüleri kandırdıkları bir mazeret buldular ve iptal ettiler. Velev ki, geçen yıl Kıbrıs için yapıldı, daha sırada Azerbaycan, Türkmenistan… gibi Türk Cumhuriyetleri var. Onlara ayıp olmaz mı?

Türk Dünyası Kurultayını, ilgisizlikten ve istememezlikten  AKP'ye kaptıran zihniyet, Erciyes Zafer Kurultayını da Türk ismini söylemekten imtina edenlere kaptıracak gibi görünüyor.

Yoksa asıl amaç  Partide Türkeş' e ait izleri mi silmek?

12.08.2008 10:28:16
kurultayi sen mi başlattın ki sen bitiriyorsun bitiremezsinde.19.su  yapıldı sıra 20 de 1-2 Ağustos 2009 da Allah ömür verirde kıyamamet günü gelmezse  o gün kurultay günü gelecek ben buna inanıyorum.İizin alınmadığı halde bu kalabalık olduysa bundan sonra izin alınınca neler olur görürler ve tarih de,başbuğ da  ülkücüler de bunları affetmeyecek öyle zaman geldiğinde göreceksiniz ki artık onlar da gelmek isteyecek yaptıkları hatanın farkına varacaklar.Ben inanmıyorum iptal talebinin genel merkezden gelmediğine.Adımızı silmeye çalışıyorlar ülkü ocakları kapatılacak lafıda erciyes zafer kurultayı iptal edildi lafından bir kac hafta önce söylendi ve 18 ülkü ocaginin gecici olarak kapatıldıgı dogrulandı.İnanasım gelmiyor kayseride bir ülkü ocağının doğalgaz kesik elektirik kesik ocakgın oldugu yerin kirası ödenmiyor ocağa gidiyorsun kapı duvar artık kapattık değilde kapandı diyorlar birileri para mı göndermiyor yoksa birileri o parayı mı yiyior ikidide değilse para nerde ocak kilitlenir mi ya.Demek istedigin Erciyes teleşına düstük haklı bi telaştır  doğru bir yoldayız ama sadece Erciyes değil ocaklarımızıda kurtaralım.Adımız silinmeye çalısılıyor yıllardır.Yakında bir belediye başkanlığı seçimi var vermeyin mhp ye oy görsünler bir kere kendileri gider şimdi diyeceksiniz peki kime oy verelim eee zaten bunalr buna güveniyor adamın kozu bu.Zorla duruyor başımızda benim sesim cıkmaz sesi cıkanda konusmuyor bu durumda mhp yi istemeyen herkesin işine geliyor.Kimse inkar etmesin onu sevenler ve sevmeyenler olarak ikiye bölündük elllerine mısır alıp mhp yi istemenler gülerek bizi izliyor

koca_reis 19.07.2009 02:05:49
LİDERE İTAAT VAR BİZLERDE AMA ORTADA LİDER YOK BİZİM İÇİN SDADECE BAŞBUĞ TÜRKEŞ VAR BİZLER ALLAHIN İZNİYLE HER YIL KURULTAY OLMASADA 2 AĞUSTOSTE ERCİYESTEYİZ ÇAKALLAR GELMESİN...

Sayfa: [ 1 ]