Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/teshaber/public_html/erciyeszaferkurultayi.org/public_html/forum/arsiv.php on line 173
Erciyes Türk Dünyası Kurultayı (Arşiv Ana sayfa) => Kurultayı'nın Serbest Kürsüsü

Konu: BAŞBUĞ'UN CAĞALOĞLU KONFERANSI

Sayfa: [ 1 ]

ULDIZHAN 19.07.2008 02:55:47
66 DA ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN CAĞALOĞLU’NDA VERDİĞİ O KONFERANSI UNUTAMIYORUM

“1965 ya da yanılmıyorsam 1966 kışı idi. İstanbul Cağaloğlu semtinde arka tarafta bir konferans salonu vardı. Alparslan Türkeş’ in orada üniversite gençliği ile bir toplantı yapacağının haberini aldım. Ve o toplantıya gittim. Tabi arkadaşlarımızla birlikte gitmiştik. Yanımda Adanalı Mustafa Çiftçioğlu, Urfalı Hüseyin ve Ahmet Başaran kardeşler vardı Salonda 200’e yakın genç vardı. Türkeş Bey gençliğe çıktıkları yolu ve bu yolun zorluklarını ızdıraplarını, yapılacaklarını, beklentilerini anlattıktan sonra şöyle demişti: “Şimdi sizlere diyorum ki, benimle beraber bu meşakkati çekmeye razı olanlar kalsınlar, diğerleri çıkabilir.’ Bir süre sonra dönüp arkama baktım elli altmış kişi kadar kalmıştık. Ve o gün verdiğimiz söz üzerine bugüne kadar ahde vefa olarak devam ettik. Ve bundan sonra da takatimiz yettiği sürece, ömrümüz vefa ettiğince Türk milletinin hizmetinde ve emrinde olmaya devam edeceği
                                                                                                                  (İSMAİL ARIKAN)

Sayfa: [ 1 ]