|
||
| Kazakistan'ın yeni atanan Ankara Büyükelçisi Bagdat Amreyev, Kazakistan-Türkiye ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi gerektiğine inandığını belirterek, "Bu iki büyük ülke, Türk dünyasını birlikte ayağa kaldıracaktır." dedi. Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere son derece önem verdiklerinin altını çizen Büyükelçi Amreyev, şunları ifade etti: "Sayın Cumhurbaşkanımız Nursultan Nazarbayev, Türkiye'deki bu görevime atamadan önce, 'Sana çok önemli bir görev vereceğim.' diyerek çağırdı beni. Ve bana 'Türkiye, bizim için çok önemli bir ülke. İkili ilişkilerimizde büyük gelişmeler bekliyorum.' dedi. Türkiye'de bulunmak ve iki dost ve kardeş ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için görev almak benim için şereftir." Kazakistan'ın uluslararası platformda güçlenen bir ülke olduğuna değinen Büyükelçi Amreyev, "5 yıl önce dış yatırımların ülkemize gelmesi ve yatırımda bulunması için çağrıda bulunuyorduk, şimdi ise Kazak şirketlerinin dış yatırımı 25 milyar dolara ulaşmış durumda. Biz, petrol gelirlerimizi de bütçeye katmıyoruz. Bu gelirler yatırım bütçesine gidiyor. Sanki petrol ihraç etmiyormuş gibi ekonomimizi güçlendiriyoruz. Kazakistan için Türkiye ile ilişkileri çok önemli. İlişkilerimizin her alanda daha da geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kazakistan'da Türkiye'yi anlatan tek bir kitap bile yok. Türkiye'de ise birkaç küçük çalışma var. Bunları geliştirmemiz lazım. Türkiye, büyük bir devlet ve Kazakistan da yakın zamanda büyük bir devlet olacaktır ve bu iki büyük ülke, Türk dünyasını ayağa kaldıracaktır. İki güçlü ülke başkalarına lokomotif olacaktır." ifadelerinde bulundu. Türk dünyasının aksakalı Nazarbayev Görüşmede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in yemin töreni için bu ülkeye geçen hafta sonu yaptığı ziyaretle ilgili anekdotlar da yer aldı. Büyükelçi Amreyev, Gül'ün, Nazarbayev'e "Türk dünyasının aksakalı Sayın Süleyman Demirel'di. Artık Türk dünyasının aksakalı sizsiniz." dediğini aktardı. 1959 doğumlu Bagdat Amreyev, Tacikistan Devlet Üniversitesi mezunu. Amreyev, S. Arabistan, Umman ve Mısır'da büyükelçilik yaptı. İngilizce, Arapça ve Farsça bilen Amreyev, evli ve 3 çocuk babası. Kaynak: Türkgündem.net |
||
|
||
| Bizler bırakalım onu, bunu, şonu ve şunu... Yapmamız gereken, TURAN'ı gerçekleştirmek için acil projeler üretmektir... Misal mi? Kazak Türkleri Kültür derneği kurup Sayın elçi ile temasa geçip açılışlarına davet edelim.... Her alanda Türk Milliyetçilerinin teşkilatlanmasını sağlayalım... Hoş geldiniz Sayın Büyük Elçim... |
||
|
||
| Büyük bir aile var. Büyüklüğünün ve gücünün farkında olmayan. Bu büyük gücün bir araya gelecek olması birilerinin korkulu rüyası.Bu rüya onlara kabus gibi, karabasan gibi çökmekte.İçimizden birileride farkında olarak veya olmayarak onlara yardım etmekte. Öyleyse bize düşen elimizden geldiği kadar taraf olmak işin ucundan tutmaktır. 'BİR AMACA BAĞLANAMAYAN RUH YOLUNU KAYBEDER.ÇÜNKÜ HER YERDE OLMAK HİÇ BİR YERDE OLMAMAKTIR.' Başbuğumuzun işaret ettiği o bembeyaz örtüyü birgün bu masanın üzerine sermeliyiz. |
||
|
||
| Türk Birliği en kısa zamanda gerçekleştirilmelidir. İnanıyorum ki Türk toplulukları Türkiye'den daha heyecanlı. | ||
|
||
Bizler bırakalım onu, bunu, şonu ve şunu... Yapmamız gereken, TURAN'ı gerçekleştirmek için acil projeler üretmektir... Misal mi? Kazak Türkleri Kültür derneği kurup Sayın elçi ile temasa geçip açılışlarına davet edelim.... Her alanda Türk Milliyetçilerinin teşkilatlanmasını sağlayalım... Hoş geldiniz Sayın Büyük Elçim... Başkanım bu konuda görüşebilmemiz mümkün mü acaba? |
||
|
||
| Memnuniyetle... Allaha emanet olunuz... | ||